индекс-бг

Samsung Galaxy Z Fold 4: Сè што знаеме досега

Samsung Galaxy Z Fold 4 се соочува со значително посилен пазар на склопливи телефони од Galaxy Z Fold 3 при лансирањето, но поставата на Samsung од 2021 година го зацврсти како лидер на овој нишан пазар и Samsung нема лесно да се откаже од таа позиција.

Galaxy Z Fold 3 ги закрпи повеќето од поплаките за дизајн што останаа откако Galaxy Z Fold 2 ги разнесе сите, со издржливоста како примарна долга грижа што можеби нема да исчезне за преклопливите на краток рок.Цените е другиот предизвик.Со 1.799 долари, Galaxy Z Fold 3 е поскап од кој било водечки телефон и се спротивставува на врвните конфигурации на iPad Pro 12.9.

Дали Samsung ќе се погрижи Galaxy Z Fold 4 да се истакне?Ајде длабоко да нурнеме во протекувањето и гласините за преклопниот Samsung, што ни овозможува да откриеме дали технолошкиот гигант со седиште во Јужна Кореја може да го направи Galaxy Z Fold 4 „следната голема работа“.

 

Датум на издавање на Samsung Galaxy Z Fold 4

Нема официјални изјави или веродостојни протекувања во врска со датумот на објавување на Samsung Galaxy Z Fold 4.Сепак, Samsung следи конзистентен распоред за издавање, така што најверојатно ќе биде објавен на августовскиот настан Galaxy Unpacked заедно со Galaxy Z Flip 4.

Преклопливите и Galaxy Watch го презедоа овој настан, кој порано беше за Galaxy Note (уредот спакуван со S Pen, кој сега се чини дека е целосно апсорбиран од Galaxy S22 Ultra).Самсунг повторно ќе се обиде да влезе во пресрет на црната дупка во септември/октомври, што е создадена со очекуваното лансирање на iPhone 14 и Apple Watch 8.

 

Дизајн на Samsung Galaxy Z Fold 4

Најголемото протекување до сега во врска со дизајнот на Galaxy Z Fold 4 доаѓа од OnLeaks и Smartprix, првиот има силна историја со протекувањето на Samsung, па иако често има мали разлики, општиот дизајн е исклучително веродостоен.Најочигледната промена е дизајнот на камерата Samsung Galaxy S22 Ultra на задната страна со три изразени леќи со блиц веднаш подолу.Тоа е интересен потег за Fold бидејќи изложените леќи навистина бараат куќиште, што не е идеално за гломазна (кога е преклопена) преклоплива.

Во меѓувреме, многу кинески фабрики дизајнираат, па дури и произведуваат куќиште Z Fold 4 и Z Flip 4 сега, не се сигурни дека податоците се 100% точни, ајде да ги очекуваме последните телефони.


Време на објавување: мај-31-2022 година